چگونه لبه های بهتر در برش لیزری داشته باشیم
لبه های بهتر در برش لیزری فلزات چگونه ایجاد می شود
آذر ۶, ۱۴۰۱
مقایسه انواع دستگاه برش لیزری فلزات + برش + فلزات + سی ان سی + لیزر + برش لیزری + لیزر فایبر + کارگاه برش + برش فولاد + برش صنعتی + laser + ّfiber + cutting + machine + steel + welding + analyze +
دستگاه برش لیزری مدل Shuffle در برابر HD
آذر ۶, ۱۴۰۱
جوشکاری فلزات + انواع روش های جوشکاری فلزات + لیزر جوش + جوش لیزری

جوشکاری فلزات

شناخت انواع روش های جوشکاری و تکنولوژی های مختلف جوشکاری مواد ، امروزه در صنعت کشور اهمیت زیادی پیدا کرده است . به همین دلیل تمامی مهندسان ، کارشناسان و متخصصین این حوزه باید حتما آشنایی مقدماتی با این فرآیند را داشته باشند.

با پیشرفت تولید و صنعت ملی ، این فرآیند نیز روز به روز بهبود یافته و صنایع مختلف در فعالیت های گوناگون از آن بهره می برند.

علاوه بر اینکه متخصصین جوشکار باید آشنایی کامل با انواع روش های جوشکاری و متد روز داشته باشند ، مهندسین و کارشناسان فعال در صنایع هم باید با این حوزه آشنا باشند ، تا توانایی تشخیص انواع جوش و کیفیت آن و همچنین عیب یابی جوش ها را داشته باشند.

اگر در حال مطالعه این مقاله هستید ، قطعا این نیاز را احساس کردید.این مژده را می دهیم که این مقاله راهنمای جامعی هست برای شناخت انواع روش های جوشکاری و تکنولوزی و متد روز این فرآیند.

شما همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع روش های برشکاری متداول برای فلزات  این مقاله را مطالعه کنید.برای مشاهده محصولات ما نیز میتوانید بر روی این قسمت کلیک کنید.

راهنمای جامع انواع روش های جوشکاری

به صورت کلی اتصال دو ماده به هم ، در سطح بین مولکولی و ایجاد جاذبه ی همیشگی بین اتم های آن ها را جوشکاری مینامند که این فرآیند میتواند با روش ها و تکنولوژی های گوناگونی به انجام برسد.

برای اتصال دو ماده با هم در صنایع از روش های مختلفی همچون پیچ یا پرچ ، چسب و … استفاده می شود که  ،  مزیت اتصال جوش ، استحکام ، سرعت و پایداری آن ها در بلند مدت هست.

انواع روش های جوشکاری

بصورت کلی فرآیند جوشکاری به دو روش کلی جوشکاری ذوبی و غیر ذوبی تقسیم میشود.

انواع روش های جوشکاری ذوبی و غیر ذوبی

انواع کلی روش های جوشکاری

الف ) روش های جوشکاری ذوبی

در این روش اتصال از طریق ذوب دو ماده در کنار هم و سپس در هم تنیدگی در سطح مولکولی و بین اتم ها به مرور زمان و با کم شدن دمای چاله ی ذوب ایجاد می شود.طبقه بندی انواع متد های جوشکاری ذوبی در اینفوگرافی ذیل ، قابل مشاهده می باشد.این روش ها شامل انواع : جوشکاری الکترونی ، جوشکاری لیزری ، جوشکاری اُکسی گاز و جوشکاری قوسی می باشد.

انواع روش های جوشکاری ذوبی | جوشکاری الکترونی | جوشکاری لیزری | اُکسی گاز | جوشکاری قوسی

اینفوگرافی انواع روش های جوشکاری ذوبی

۱) جوشکاری قوسی (AW)

متداول ترین و کاربردی ترین نوع جوشکاری روش ذوبی ، جوشکاری با قوس الکتریکی است. در این روش با ایجاد جریان الکتریکی میان الکترود و قطعه برای ایجاد چاله ی جوش و تولید مذاب برای ایجاد اتصال استفاده میکنند.جوشکاری قوسی ، خود از انواع مختلفی تشکیل شده که متداول ترین انواع آن ها را در شکل زیر مشاهده میکنید.

۲) اُکسی گاز (OFW)

در این روش از انرژی حرارتی ناشی از سوختن یک گاز سوختنی همچون استیلن برای ایجاد چاله ی مذاب جوش برای اتصال دو ماده استفاده می شود.در این روش بر روی دسته ی نازل جوشکاری ، شیر های کنترل جریان گاز نصب شده است.این شیر ها جزیان گاز خروجی به سر نازل را کنترل میکنند.نازل های جوش اُکسی گاز قابلیت همگرا کردن انواع مختلف گاز و شعله و گرما را در محل اتصال دو قطعه دارا می باشند.این فرآیند سبب می شود تا مذاب در محل اتصال سریع تر ایجاد شود.

۳) جوشکاری پرتوی لیزر (LBW)

جوش لیزر یکی از فرآیندهای لیزری است و برای به هم پیوستن مواد مختلف و ایجاد یک جوش قوی بین آنها استفاده می شود. فرایند جوش لیزر به فلزات ختم نمی شود و از آن برای طیف وسیعی از مواد و متریال می توان استفاده کرد.

این فرآیند برای ایجاد اتصال قوی و دائمی بین دو نوع فلز استفاده می شود. لیزر مورد استفاده ، پرتویی از نور با شدت بالا را در یک منطقه متمرکز ساطع می کند. هدف از انجام این فرآیند ذوب فیزیکی دو ماده در کنار هم است تا پیوندی بین آنها ایجاد شود.

از دستگاه های جوش لیزر جهت جوش دادن تیتانیوم، نیکل، قلع، روی، مس، آلومینیوم، کرم، نیوبیوم، طلا، نقره و انواع مختلفی از فلزات استفاده می گردد.

ازدستگاه جوش لیزر جهت اتصال و جوش دادن دو نوع فلز مختلف مانند مس ، نیکل، تیتانیوم، مس ،  برنج ،فولاد کم کربن نیز استفاده می شود.

جوشکاری لیزرمی تواند بسیاری از روش های جوشکاری سنتی را با مزایای بسیاری جایگزین کند که می تواند با کاهش هزینه ها ، بهبود راندمان و جوشکاری با کیفیت بالاتر همراه باشد.

از  مزایای جوشکاری لیزر دارد میتوان به دقت بالا ، اتصالات پیچیده ، جوشکاری مداوم ، جوشکاری ظریف، ابعد و فضای کارگیر کم و … اشاره کرد.

جوش لیزر + لیزر جوش + جوش فلزات + جوش لیزری + جوش نازک

جوش لیزری فلزات

۴) جوشکاری با پرتوی الکترونی (EBW)

این روش پیشرفته تر از تکنولوژی جوش لیزر بوده ولی از نظر قیمت ، گران بوده و توانایی تامین مالی زیادی نیاز دارد.انرژی گرمایی این فرآیند ، از طریق پرتاب الکترون به قطعه ی مورد نظر و افزایش حرکت الکترون ها و انرژی جنبش آن ها حاصل می شود.

این روش بیشترین حرارت را در چاله ی مذاب ایجاد کرده و توانایی جوشکاری قطعات ضخیم ، از هر جنسی را دارد.

EBW دقت و کیفیت زیادی دارد ولی گران بودن بزرگترین عیب آن میباشد.

روش های جوشکاری غیر ذوبی

در این روش اتصال دو قطعه از طریق اعمال فشار بالا به یکدیگر ایجاد میشود .لبه ی  قطعات با فشار زیاد به سمت یکدیگر فشرده شده تا اتم های آن ها در هم تنیده شوند.هر چند که ممکن است در طول فرآیند مذاب کوچکی از به علت فشار بالا ایجاد شود ، اما عمدتا از این روش به عنوان روش های جوشکاری غیر ذوبی یاد می شود.این روش ماده ی پر کننده ندارد و  قطعات خواص اولیه خود را از دست نمی دهند.

با انواع جوشکاری غیر ذوبی میتوانید در اینفوگرافی زیر ، آشنایی پیدا کنید.این روش ها شامل : جوشکاری مقاومتی ،جوشکاری اصطکاکی ،جوشکاری انفجاری ، جوشکاری فراصوتی و جوشکاری نورد میباشد.

انواع روش های جوشکاری غیر ذوبی

اینفوگرافی انواع روش های جوشکاری غیر ذوبی

نتیجه گیری

برای اتصال دو قطعه ی مختلف به هم میتوان از روش های مختلفی استفاده کرد . روش جوشکاری ، اتصالی پایدار و مستحکمی را نسبت به سایر روش ها در بر دارد. جوشکاری خود از انواه مختلفی تشکیل می شود. روش ذوبی را میتوان متداول ترین و رایج ترین روش جوشکاری دانست.

در این مقاله سعی کردیم شما را با روش های مختبف جوشکاری آشنا کنیم.در مقاله هایی که در آینده در اختیار شما قرار خواهیم داد ، سعی خواهیم کرد روش های انجام جوشکاری ها را شرح دهیم.همچنین عیب های متداول جوش های مختلف و روش های برطرف کردن آن را بررسی کنیم.

در مقاله بعد برای شما انواع عیوب رایح در جوشکاری و راه های برطرف کردن آن را آمورش خواهیم داد.

برای ارتباط بیشتر با مجموعه سی ان سی سازان میتوانید با کلیک روی این قسمت ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.